2015. február 26., csütörtök

Alonso nem ülhet autóba az idénynyitón Ausztráliában?

A mai napon folytatódtak a tesztek Barcelonában.

Ron Dennis, a McLaren Honda csapatfőnöke találkozott is az újságírókkal, akik leginkább Alonso rejtélyes bukásáról faggatták, aminek körülményeit már a FIA is vizsgálja.

A csapat korábban azt kommunikálta, hogy Alonso-nak agyrázkódása van, ám azt többször is határozottan cáfolták, hogy egy pillanatra is elveszítette volna az eszméletét. 

Most Dennis azt mondta, hogy "nem volt agyrázkódása, csak hasonló tüneteket produkált", ellenben a 3 napos kivizsgálást azzal indokolta, hogy "rövid időre elveszítette az eszméletét". (Angolosan: WTF???)

A barcelonai kórházban a pilóta minden lelete negatív lett, ennek ellenére Dennis nem tudta 100 százalékra mondani, hogy pilótája ott lesz 2 hét múlva Ausztráliában, a nyitófutamon:
"Pár vizsgálaton át kell esnie, ez a procedúra, amit a FIA megkövetel, és én nem látom akadályát, miért ne menne át ezeken tök simán, de nem az én dolgom ezt megítélni. Nem látom okát (hogy miért ne lehetne ott Ausztráliában), de nem én vagyok az orvos" - idézte az autosport.com Dennist.

A csapatfőnök szerint Fernando Alonso fejének oldalirányú kilengése vezethetett az ájuláshoz, bár az erőhatások nem voltak nagyok, a versenyzőt ráadásul feleakkora G érhette, mint az autót.

Nem hivatalos információk szerint az autó 15 G-vel lassult a falnál, vagyis Alonso-ra nagyjából 7 G hathatott, ami duplája egy erős kanyarénak. Ugyanakkor a kétszeres bajnok még 2013 novemberében, Abu-Dzabiban 25 G-s ugratáson esett át Ferrari-ban, ami után ugyan fájlalta a derekát, meg is vizsgálták, de semmi baja nem történt.

Alonso most oviedói otthonában pihen. Másik menedzsere, Flavio Briatore korábban azt nyilatkozta, hogy a klasszis nem emlékszik semmire a balesetből.
Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem eléggé baljóslatúnak tűnik a Honda visszatérése, és nem vennék rá mérget, hogy Alonso jó döntést hozott, amikor az ágaskodó paripát lecserélte, és újfent átült a McLaren volánja mögé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése